fredag 7 oktober 2011

Gör nu inte en Juholt

Gårdagen innehöll många viktiga punkter, bland annat en genomgång av vad som gäller för arvoden och ersättningar för riksdagsledamöter. Riksdagsledamot är man 365 eller 366 dagar om året. De dagar då man är sjuk ska man sjukanmäla sig precis som alla andra. Det finns inget utrymme för semester, eftersom man formellt alltid är i tjänst. Riksdagen svarar för ett boende i Stockholm om man bor mer än fem mil bort från huvudstaden. Där ska bara riksdagsledamoten bo och vid enskilda tillfällen möjligen någon närstående. Man kan också få ekonomiskt stöd till ett eget boende, om man skaffar sig en lägenhet någonstans i Stockholm.

Även för en inhoppare gäller dessa regler. Använder man sig av försiktighetsprincipen går allt väl. Det var vi i alla fall överens om, tjänstemännen och jag, som gick igenom det hela enligt introduktionsprogrammet.

Så jag ska inte göra "en Juholt" och låta "en sambo" flytta in för att dela boendekostnaderna.

Annars förstod jag också av informationen att ledamotsservice var ganska överhopat med frågor från media och allmänheten om ledamöternas kvitton och ersättningar.

Det är bra, vi ska granskas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar