fredag 3 december 2010

Politikens konsekvenser

Östergötlands centerpartistiske riksdagsledamot Staffan Danielsson har många förtjänster, det har jag skrivit om tidigare på min blogg. Han har också förmågan, som politiker ska ha, att ta upp och belysa politikens konsekvenser.

I ett inlägg på Staffan Danielssons blogg skriver han om hans riksdagsdebatt med de rödgröna om skatt på handelsgödsel.

Danielssson påpekade i debatten att det inte hjälper Östersjön alls med en straffskatt på de svenska jordbrukarnas produktion om produktionen i stället flyttar till andra länder längs Östersjöns stränder, där kraven inte är lika högt ställda och jordarna är annorlunda.

För Östersjöns del handlar det om att greppa näringen från alla tillflöden. Sverige ska självfallet göra vår del av arbetet.

Det hjälper heller inte att låta bli att odla svensk mark. En viss urlakning är naturlig och därmed ofrånkomlig. Det handlar i stället om att på olika sätt "Greppa näringen", vilket också är och har varit en rådgivningssatsning som Jordbruksverket, länsstyrelserna och LRF stödjer i syfte att minska tillförseln till Östersjön och för att se till att näringen gör nytta där den ska - som tillväxtmedel för grödan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar