onsdag 15 december 2010

Måste orka yrka

De två representanterna för Sverigedemokraterna i fullmäktige i Katrineholm orkade inte ens yrka, när kommunfullmäktige höll årets sista sammanträde i måndags.

De orkade endast reservera sig mot de flesta valbeslut samt mot arvodesprinciperna.

Att reservera sig är en demokratisk rättighet. Det är dock att göra det väldigt enkelt för sig om man står för historiebeskrivningen själv utan att vara delaktig i skrivandet. I klartext: Om Sverigedemokraterna hade varit intresserade av att delta i någon sorts valkartell, så hade det funnits sju partier i kommunfullmäktige att ta kontakt med. Resultatet hade måhända blivit detsamma, men det går inte att låtsas att man har blivit styvmoderligt behandlad, när man inte själv har tagit några initiativ.

När det gällde arvodesprinciperna, så var det ännu mera intressant. Sverigedemokraterna orkade inte yrka, men hävdade ändå i sin reservation att en kommunfullmäktigeledamot skulle vara värd att arvodera med 4.000 kronor per möte!

Fast man kan ju undra varför. När nu två av fullmäktiges ledamöter inte ens orkar yrka till förmån för sina egna förslag. Hur mycket är det agerandet värt?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar