onsdag 3 juni 2009

Logistikcentrum är eko-effektivt

- Logistikcentrum i Katrineholm är ett bra exempel på eko-effektiv ekonomi. Centerpartiet vill se fler sådana lösningar, där ekologi förenas med ekonomi, säger EP-kandidat Inger Fredriksson (C), i en kommentar i samband med infrastrukturminister Åsa Torstenssons besök i Katrineholm.

Med Logistikcentrum knyts miljövänliga transporter per järnväg ihop med god ekonomi genom en klimatsmart omlastningscentral för import, export och distribution inom Sverige.
- Anläggningen i Katrineholm, med sina goda järnvägsförbindelser, kan avlasta såväl vägnätet som sjöfarten och därigenom också påverka Östersjön positivt.
- EU:s handel med utsläppsrätter är ett viktigt verktyg i arbetet med att minska klimatutsläppen och förbättra vår miljö. Centerpartiet vill att systemet ska förlängas och utvidgas till att även omfatta flyget och sjöfarten. Det är ytterligare en väg att minska påverkan på Östersjömiljön.
- Vi har inte råd att låta någon väg vara oprövad för att nå ett badbart hav varifrån du kan äta fisk utan risk. Det är därför som jag har ställt upp på Centerpartiets lista i Europaparlamentsvalet för att bli en röst för Östersjön, säger Inger Fredriksson.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar