Jag nådde inte ända fram. Kockarna som var segerjury i rabarberpaj-tävlingen på Yxtaholms slott i Flen uppskattade inte mitt bidrag så mycket att det räckte fram till prispallen. Men ibland är det vägen som är mödan värd. Jag var där och syntes.
Här kommer i alla fall receptet, på en trevlig "Kampa(n)j med Ingerfära":
Kampa(n)j med Ingerfära
1 form ca 25 cm i diameter
125 g smör
2,5 dl vetemjöl
1 meter grov rabarber (dubbla om den är tunnare)
1,5 dl strösocker
1,5 tsk inge(r)fära
1 msk potatismjöl
Arbeta samman smör och vetemjöl till en deg. Tumma ut degen i en form. Blanda strösocker, ingefära och potatismjöl noga. Skär rabarbern i centimeterstora bitar, skala den först om den är grov. Vänd rabarbern i sockerblandningen, lägg i pajformen och fördela resterande sockerblandning jämnt över rabarbern i formen.
Grädda i 225 grader varm ugn, 25 minuter.
Jag började som städhjälp
9 månader sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar