onsdag 8 maj 2013

Politik och praktik hänger ihop

Miljöpolitik kräver aktiva handlingar av många människor. Det räcker inte enbart med överenskommelser vid sammanträdesborden. Politik och praktik hänger ihop. Därför var jag glad över att jag kunde vara med när Centerpartiet i Flens kommun plockade skräp på gärdeskanten vid genomfarten i Malmköping.

Under en timme plockade sex centerpartister 1l kilo skräp som hamnat vid sidan om genomfarten vid Malmköping. Avsikten var att väcka opinion för att inte obetänksamt kasta ut skräp genom bilrutan.

Initiativtagare till det hela var Inger Sköld, välkänd centerpartist från Bettna.

Så här uttalar vi oss i ett pressmeddelande från aktiviteten:

- Vi vill att fler människor ska veta vad som händer när glas-, hårdplast- och metallföremål kommer med i kornas foder, säger initiativtagaren Inger Sköld, Bettna.

Glaset krossas och metall samt hårdplast slits i stycken vid foderskörden. Allt får vassa kanter som korna får i sig. Efter att korna idisslat hamnar de vassa föremålen i nätmagen och där kan de skära sönder de inre organen. Korna går en plågsam död till mötes.

- Vi tror att nästan inga människor vill att kor ska plågas. Vi hoppas att fler ska tänka sig för innan de slänger sin läskburk eller flaska, när de vet vilka konsekvenserna kan bli, fortsätter Inger Sköld.

- Jag uppskattar initiativ som detta, tillägger Inger Fredriksson. Vi måste jobba med resursslöseriet på olika sätt, något annat är inte långsiktigt hållbart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar