torsdag 26 maj 2011

Bygglov sinkar skolstart

Katrineholms-Kuriren bekräftar i dag, det som glunkats om tidigare, nämligen att Flodabygdens friskolas högstadiestart sinkas genom ett uteblivet bygglov.

Rektor säger visserligen att skolan kommer att starta som planerat, men undervisningen måste tills vidare förläggas till skollokalerna i Flodafors.

Det går inte att utesluta att förseningen har ett samband mot kommunledningens ovilja mot friskolor. Det har nämligen varit skolverksamhet i lokalerna tidigare. Då krävdes inget bygglov. Verksamheten i Rådmansskolan var nog mer permanent än tillfällig.

Rimligt vore därför att inte krångla till hanteringen. Särskilt inte som bygglovshanteringen också berör socialförvaltningens flytt, som kommunstyrelsen beslutade om tidigare i vår. Det borde vara angeläget att lösa båda frågorna så skyndsamt som möjligt.

Annars borde Katrineholms Industrihus AB fått beskedet av stadsarkitektkontoret i ett tidigt skede att någon annan användning av lokalerna inte är möjlig. Det hade varit ärligare både mot friskoleföreningen och socialförvaltningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar