tisdag 12 april 2011

Vad är nytt efter 90 år och 100 dagar?

Moderata kommunalrådet i Katrineholm Lars Härnström berättar i en debattartikel i Katrineholms-Kuriren vad som har hänt efter 90 år i opposition och 100 dagar i majoritet.

Har det egentligen hänt så mycket? Och vad har Moderaterna gjort, mer än vad som kan förväntas av den som delar makten? Att de moderata ordförandena Johan Hartman och Erik Liljencrantz har hållit sina första nämndmöten, kan väl knappast överraska någon. Det är exakt vad som förväntas av dem och knappast något som förtjänar någon bragdmedalj.

Likaså försöker Moderaterna ta åt sig äran för sådant som tillhör vardagen, som att presentera bokslut, och sådant som har antagits i full enighet, exempelvis av det miljöstrategiska rådet.

Däremot är det sant att Moderaterna inte vill se någon fritidsgård i Valla och att partiet står bakom de drastiska nedskärningarna inom skolområdet.

Lite märkligt är det dock att läsa när Lars Härnström, som undertecknare av artikeln, talar om sig själv som Lars Härnström. Kanske har han lärt sig av en viss Werner att tala om sig själv i tredje person singularis? Andra som skriver brukar nog kunna kosta på sig ett jag, när de menar jag.

Eller är det möjligen så, att Någon Annan än Härnström har författat denna ordström?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar