torsdag 16 september 2010

Miljöminister och sjukvårdsdebatt

I går ställdes färden mot Eskilstuna för kampanjande. Först blev det en stund på Mälarsjukhuset, där Mattias Claesson (C), Lotta Finstorp (M) och Marie-Louise Forslund Mustaniemi (KD) presenterade sin syn på vad de Socialdemokratiska landstingspolitikerna hade uträttat och inte under de dryga två år som de har suttit vid makten.

På väg mot Centerpartiets valstuga på Fristadstorget tog vi lunch. Nu var det dags att upptäcka hur miljöskadad man blir under en valrörelse. När Mattias och jag hörde ordet "parti" i matkön, associerade vi genast till VAL! Nu handlade det om ett parti aluminum, Aluminiumpartiet - en röst för rostfritt?

Lite skoj blev det i matkön och jag lockade över ett par matväljare att välja rätt...




Miljöminister Andreas Carlgren (C) gjorde ett blixtstopp vid valstugan i Eskilstuna och hamnade i samspråk med bland andra Arne Jonsson och Christina Andersson.

Efter kampanjande med disktrasor var det dags att återvända till Mälarsjukhuset och dagens landstingspolitiska debatt, som Radio Sörmland sände.



Mattias Claesson klarade sig bra i debatten, som handlade om förväntade frågor - om skandalerna, ekonomin och om vad som är viktigt för den framtida vården.

En ganska lång kampanjdag avrundades med kandidatpepp på Tingsgården och sedan var det bara att ta återtåget till Katrineholm igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar