lördag 19 maj 2018

Medmänsklighet för Sverige framåt

I dag går jag med i Eskilstuna Springpride. Jag och Centerpartiet är med, eftersom vi står upp för alla människors lika värde och rättigheter.

Det handlar om rätten att få vara den man är - fullt ut och så länge som du inte tar din frihet på andras bekostnad. Frihet är att kunna leva i trygghet. Det finns olika sorters trygghet. Det finns den som handlar om att ha mat för dagen, ett hus som inte är sönderbombat eller omgivet av minerad mark och där du vet vilka besökarna är som knackar på din dörr och att det inte är någon som vill ta med dig till ett förhörsrum.

Det är bristen på den sortens trygghet, att ditt "hemma" inte längre har någon framtid som gör att du flyr för att försöka söka en ny framtid i ett annat, säkrare land.

Sverige har varit en tillflyktsort. Vi har öppnat vårt land för att hjälpa dem som behöver det, för människor som flytt undan förtryck, krig, diskriminering och otrygghet. Sverige och svenskarna har visat medmänsklighet. Inte alla och inte alltid, men väldigt många och ofta.

Det ska vi fortsätta att göra, även om mörka krafter försöker hindra det.

Sverige behöver mer medmänsklighet framåt. Fler som står upp för alla människors lika värde, oavsett om det handlar om rätten att få vara den man är eller friheten att kunna leva i trygghet.

För det går jag igång idag, för tryggheten i ett demokratiskt, medmänskligt samhälle. Framåt!

Inger Fredriksson
riksdagskandidat för CenterpartietBilden är tagen i samband med Katrineholms Pridefirande 5 maj i år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar