torsdag 11 oktober 2012

Förslag om Stortorget

På biblioteket i Katrineholm visas just nu fyra förslag som visar hur Stortorget skulle kunna se ut i framtiden. Ja, där finns faktiskt även ritningarna som visar hur Stortorget skulle bli när det senaste gjordes om. Omgörningen medförde för övrigt att Katrineholm förärades priset till Årets stadskärna.

Förslagen är ganska olika. I två av dem får torget två nya hus. I de andra två förslagen görs mer varsamma förändringar. I samtliga fall har murarna försvunnit.

Det viktiga med ett torg är att det är befolkat. Det måste vara trevligt att vistas där och det ska finnas en anledning att göra det. Därför behöver det både vara stort och litet och mysigt, samtidigt.

Jag tänker inte ta ställning för något alternativ här - än. Men jag vill framhålla att det är viktigt att kommunen inte har gått ut och frågat allmänheten om vad de vill ha, om man inte är beredd att bry sig om svaren.

En del av svaren kommer definitivt att kosta. Kanske så mycket att om de genomfördes så skulle annan verksamhet få stå tillbaka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar