tisdag 8 april 2014

Tillväxt och lika möjligheter

Centerpartiets riksdagsledamot Roger Tiefensee (C) skriver om Centerpartiets framgångar i vårbudgeten på ledarsidan i Katrineholms-Kuriren i dag.

"I vårbudgeten har Centerpartiet kammat hem en storseger för landsbygden. 2,8 miljarder kronor kommer regeringen att skjuta till landsbygdsprogrammet. Det kompenserar mer än väl för EU:s minskade landsbygdsstöd och är miljarder mer än vad Socialdemokraterna vill satsa. Pengarna till bredbandsutbyggnad fördubblas och stödet för kommersiell service femdubblas.

Det finns ett par saker som är avgörande för livet på landsbygden. Det ena är att det finns bra internetuppkoppling för att kunna utföra vardagliga sysslor som att betala fakturor, studera på distans och sköta sitt företag. Det andra är att det finns lokal service med butiker där man kan köpa mat, hämta ut post, köpa nässpray och tanka bilen på. Många stadsbor tar denna service för given.

Verkligheten på landsbygden är att en av tre livsmedelsbutiker har lagt ner sedan mitten av 1990-talet och "mackdöden" breder ut sig. Jordbruksverket konstaterar att behovet av bredbandsutbyggnad på landsbygden är mycket stort.

I Centerpartiet praktiserar vi närodlad politik. Det betyder att vi kämpar för tillväxt och lika möjlighet till ett gott liv i hela landet, utifrån varje människas förmåga och behov. Därför är vi både stolta och glada över vår partiledares förhandlingsstyrka som nu leder till miljardsatsningen på landsbygden. Det är närodlad politik i praktiken.

Med fördubblade medel till bredbandsutbyggnad, från ca 1,6 miljarder kronor till 3,25 miljarder kronor, kommer fler av våra mindre orter och byar att få tillgång till bredband med bra kapacitet som ger en snabbare uppkoppling. Det femdubblade stödet till kommersiell service, totalt 700 miljoner kronor, kommer att hjälpa lanthandlare och bensinmackar att överleva där det i dag är svårt. Satsningar som är avgörande för jobb och tillväxt i hela landet.

Förhandlingsvinsterna i vårbudgeten talar sitt tydliga språk – Centerpartiet gör skillnad i regeringen. Och Sverige behöver mer av Centerpartiets närodlade politik. Politik som ger växtkraft i hela landet!

Roger Tiefensee, Dunker, riksdagsledamot (C)"

Bra jobbat Annie Lööf och övriga som förhandlat fram detta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar