lördag 20 juli 2013

Sänk farten

I går höjde jag farten och tog sikte mot blåbärsskogen. Det blev en härlig dag, men det innebar att jag inte slog mig ner vid tangenterna för att blogga om viktiga saker. En blogg är som en hund, brukar jag säga, man måste gå ut med den varje dag. Nu är det risk för att min hund inte mår bra...

Får väl skylla på dessa sommartiden. Och på farten!

I gårdagens tidning skrev Katrineholms-Kuriren om Centerkvinnorna i Stora Malms begäran till länsstyrelsen om hastighetssänkning. Vi hade redan tidigare i vår skrivit till Trafikverket och framfört att hastigheten på väg 55/56 borde sänkas vid gamla infarten till Katrineholm och vid korsningen Björkvik/Ändebol.

Svaret från Trafikverket var bland annat att det är Länsstyrelsen som har hand om hastigheten på länets vägar samt begränsningen av den.

Så det var bara att skriva vidare och lämna inte en begäran, vilket Katrineholms-Kuriren uppmärksammade.

Så här skrev vi:

"Begäran om hastighetsbegränsning på väg 55/56
Centerkvinnorna i Stora Malm har skrivit till Trafikverket för att ta upp frågan om den bristande trafiksäkerheten på väg 55/56 från östgötagränsen till Katrineholm. Vi föreslog i vårt brev hastighetsbegränsning vid korsningen Björkvik/Ändebol, där skolbussar i linjetrafik korsar riksvägen flera gånger under dagen utöver den vanliga biltrafiken. Sikten är skymd och hastigheten på väg 55/56 100 km i timmen. Vi föreslog även hastighetsbegränsning vid den gamla avfarten till Katrineholm.

I sitt svar till oss påpekar Trafikverket att det är Länsstyrelsen som avgör frågor om hastighetsbegränsningar. Därför inkommer vi med denna begäran om att hastigheten ska sänkas vid korsningarna Björkvik/Ändebol och gamla infarten till Katrineholm (Sågstugorna).

Då det redan har förekommit olyckor och tillbud vid de två korsningarna, så är en hastighetsbegränsning mycket angelägen.

Vi hoppas därför att Länsstyrelsen snarast kan behandla vår ansökan positivt, så att vi kommer närmare visionen om noll olyckor i trafiken."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar