lördag 30 juni 2012

Fel prata "slang"

Allt för många lider av övervikt eller är - rent ut sagt - för feta. Man kan ha många synpunkter om detta och förespråka olika vägar för att möta övervikten. Det talas ibland om fett- och sockerskatt, om mer rörelse i skolan, om goda levnadsvanor eller om olika dieter med bokstavsnamn. En drastisk väg, dock inte alldeles ofarlig, är att göra en magoperation så att man inte kan äta så mycket.

I går hörde jag nästa steg. Nu pratade man slang. I Blekinge skulle man med landstingets goda minne prova att operera in en slang. Personen skulle äta som vanligt och sedan efter typ 20 minuter tappa ut en del av maginnehållet.

För mig är detta ytterst magstarkt. Det är snudd på en ätstörning att först proppa i sig mat för att sedan tömma magsäcken på innehåll. Skillnaden är väl närmast att man slipper frätskadorna på tänderna...

Usch, jag hoppas verkligen att detta inte kommer att slå igenom, det är ju ett jättelikt matmissbruk och ett slöseri med våra gemensamma skattemedel.

Den som lider av fetma ska få hjälp, men den måste också bidra själv. Den kan inte både äta av kakan och ha den kvar, fastän det med slangens hjälp är bra nära...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar