torsdag 6 september 2018

Väljarna avgör landsbygdens framtid



Vem tar hand om landsbygden, undrar Sörmlandsbygden i en artikel i senaste numret. Visst är det så att alla partier inte har lika stort intresse av de boende på landsbygden mellan valen som i valrörelsen.

För Centerpartiet är en levande landsbygd en huvudfråga. Vi behöver använda kraften i hela landet för boende, livsmedelsproduktion och för rekreation. Ja, helt enkelt se till att det är möjligt att bo och vara verksam över hela Sverige. Det är mycket som behöver göras för att landsbygden ska vara livskraftig. En hel del har Centerpartiet uträttat, när vi haft möjlighet till det som ett regeringsparti.

Centerpartiet har gjort ekonomiska satsningar på de enskilda vägarna, som är viktiga för dem som bor på landsbygden och vi vill fortsätta att göra så. Vi vill dessutom införa ett landsbygdsavdrag, för att delvis kompensera för de extra kostnader som många har för att lösa gemensamma frågor i vägföreningar och liknande. Centerpartiet vill snabba på utbyggnaden av den digitala infrastrukturen så att den är utbyggd till 2025.

Vi tar strid för äganderätten, bland annat för rätten att bruka sin skog. Centerpartiet har lagt ett krispaket för jordbruket för att lindra effekterna av sommarens torka. Vi vill bevara landsbygdens skolor, exempelvis genom att göra det möjligt med distansundervisning i vissa ämnen. Centerpartiet vill förenkla byggandet på landsbygden och låta fler verksamheter ingå i de undantag från bygglov som finns för landsbygdsföretag. Vi jobbar också för fler närvarande poliser över hela landet. Centerpartiet vill sänka kostnaderna och minska reglerna, så att det blir mer lönsamt att driva jord- och skogsbruk.

Det här är ett axplock av de frågor som Centerpartiet driver för att föra landsbygden framåt. 9 september avgör du vilket parti och vilka företrädare som är mest företagsamma att driva detta.

Inger Fredriksson
riksdagskandidat för Centerpartiet i Sörmland

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar