måndag 5 mars 2012

Med reservation i politiken

Dagen har till viss del ägnats åt att skriva reservationer. Det blev en hel del reservationer efter onsdagens sammanträde med kommunstyrelsen i Katrineholm.

Två C-motioner avslogs. Den ena handlade om att kommunen ska starta en fritidsgård i Valla och den andra handlade om gränslös äldreomsorg.

När det gäller Valla skyller kommunen på att det inte finns pengar. Samtidigt finns det pengar till att göra "visioner för miljoner", eller åtminstone nästintill en halv miljon för att verbalisera Visionen om det lustfyllda Katrineholm, för att ta ett exempel.

Någon gränslös äldreomsorg ska det heller inte bli, trots att jag och Anita Karlsson, som står bakom motionen bara bett om att Katrineholms kommun skulle driva frågan i den gemensamma nämnden för sådana frågor. Vi vet att behovet finns och då vill vi också att det ska vara möjligt för den äldre att få sin vård och omsorg där hans eller hennes anhöriga bor. Konstigare än så var inte kravet i motionen. Vi utgick från vad som skulle vara bra för individen, inte för vad som passar den kommunala organisationen eller, framförallt, majoritetens politiker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar