söndag 17 januari 2010

Katrineholm i världen

I går, i lördagens ekonomidel, skrev Dagens Nyheter om Katrineholm och det Logistikcentrum som växer fram. (Jag har gjort en enkel sökning för att kunna länka, men hittar inte artikeln, vilket som vanligt kan bero på begränsad sökkunskap, fel på ögonen eller på att den inte är utlagd än. Det som kommer fram om Katrineholm är i stället mycket om bandy. Nu talar vi inte mer om det.)

Nedslaget i Katrineholm görs för att visa hur en drabbad bygd ändå kan ha framtidstro. (Nu måste det bli en ny parentes, för att göra en historisk tillbakablick. 2001 drabbades Katrineholm av flera svåra slag, när Ericsson, Flextronics och Scania nästan samtidigt avvecklade eller flyttade hela eller stora delar av sin verksamhet. Det handlade om tusentals arbeten direkt och om underleverantörer som drabbades. Likheten med SAAB i Trollhättan är alltså stor.)

Nästan tio år senare växer Katrineholms Logistikcentrum fram. Ett industriområde nära järnvägen förvandlas och växer till lager- och omlastningscentrum.

Järnvägen är anledningen till att Katrineholm finns och nu kommer det miljövänliga transportsättet på nytt att få en central betydelse.

Det är förstås jätteroligt att en rikstidning uppmärksammar det som händer i landet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar