söndag 7 februari 2010

Politiker mer positiva

Svenskt Näringsliv genomför årligen sin undersökning om hur det lokala företagsklimatet ser ut i Sveriges kommuner. Rankinglistan brukar vara intressant läsning, när den presenteras i maj.

Min hemkommun Katrineholm ligger tyvärr bara högt på listan om man vänder den upp och ner. Tyvärr brukar inte många läsa tabeller på det viset.

Hur Katrineholm placerar sig i år är ännu inte klart. Svenskt Näringsliv har dock ställt samman några av frågorna och redovisat hur företagare respektive politiker ser på företagsklimatet. Sammanställningen går att läsa här.

En intressant notering är att politiker genomgående är mer positiva om förutsättningarna för att vara företagare i Katrineholm än vad företagarna själva är. Det spelar ingen roll vad frågorna handlar om, politikernas svar är alltid mer positivt.

Det kan knappast bero på att det är valår. Slutsatsen för politiker att dra, är att det finns mer att göra för att förbättra företagarnas villkor.

Centerpartiet har i regeringsställning, med näringsminister Maud Olofsson i spetsen, genomfört en hel rad med förenklingar för företagarna. "En i veckan" under hela mandatperioden, om man vill räkna på det viset.

Nu måste vi i Centerpartiet göra vad vi kan för att göra den roliga, enklare och mer lönsamt att vara företagare i Katrineholm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar