söndag 9 augusti 2009

Matens många hemligheter

"Vad blir det till middag i dag?" är en klassisk fråga. Men kanske att vi skulle fråga i stället, vad finns det i middagsmaten?

Jag har just läst ut Den hemlige kocken av Mats-Eric Nilsson. Den har legat bland böckerna i högen "ska läsa sen". Nu är det gjort och det var en bok med mycket intressant innehåll. Den handlar om alla E-ingredienser och kan vara ett uppslagsverk för den vetgirige. Men mest vill den uppmärksamma riktig mat, det vill säga att vara medveten om vad det är man äter och dricker.

Boken är detaljrik, men är bitvis spännande som en deckare och kan rekommenderas.

För egen del slutade läsningen med att jag mitt i sommarvärmen bakade rulltårta med hemkokt blåbärssylt och ett långpannebröd med havregryn. Garanterat handgjort och utan jättekonstiga tillsatser med E-nummer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar