torsdag 21 maj 2009

Kampa(n)j med Ingerfära

Jag nådde inte ända fram. Kockarna som var segerjury i rabarberpaj-tävlingen på Yxtaholms slott i Flen uppskattade inte mitt bidrag så mycket att det räckte fram till prispallen. Men ibland är det vägen som är mödan värd. Jag var där och syntes.

Här kommer i alla fall receptet, på en trevlig "Kampa(n)j med Ingerfära":

Kampa(n)j med Ingerfära

1 form ca 25 cm i diameter

125 g smör
2,5 dl vetemjöl
1 meter grov rabarber (dubbla om den är tunnare)
1,5 dl strösocker
1,5 tsk inge(r)fära
1 msk potatismjöl

Arbeta samman smör och vetemjöl till en deg. Tumma ut degen i en form. Blanda strösocker, ingefära och potatismjöl noga. Skär rabarbern i centimeterstora bitar, skala den först om den är grov. Vänd rabarbern i sockerblandningen, lägg i pajformen och fördela resterande sockerblandning jämnt över rabarbern i formen.

Grädda i 225 grader varm ugn, 25 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar