tisdag 30 september 2014

Kraft och vilja i Forssjö

Huvudkontoret i Björkvik och en filial i Forssjö, det är Vilja och kraft det. I dag gjorde Centerkvinnorna i Stora Malm ett studiebesök i verksamheten. Det var intressant att se hur olika verksamheter kan samlas under ett tak och ge sysselsättning och inkomster.

Vi Centerkvinnor hann också planera inför Tacksägelsedagen, som på sedvanligt sätt ska firas i Stora Malms kyrka 12 oktober.

måndag 29 september 2014

Sista natten med KF...

Jag är fortfarande efter val, så det är förklaringen till den dåliga uppdateringen av bloggen. En resa till Bohuslän var ett bra val att göra, efter allt. Men nu är det politisk vardag igen. Ikväll är det dags för sista natten med gamla kommunfullmäktige i Katrineholm.

På menyn väntar sedvanliga ärenden, samt svar på min interpellation om Stortorget, innan det blir dags att angripa en sen middag.

onsdag 24 september 2014

Första kommunstyrelsen efter valet

På dagsprogrammet i dag står sammanträde med kommunstyrelsen i Katrineholm. Det blir det första sammanträdet med kommunstyrelsen efter valet och det blir likaså det första kommunala sammanträdet efter gårdagens besked om att Socialmoderaterna fortsätter att styra Katrineholm.

På papperet är det inte några stora och kontroversiella frågor som ska diskuteras och fattas beslut om. Men man vet aldrig, det kan hetta till om detaljerna.

tisdag 23 september 2014

(S) och (M) fortfarande sant

I dag presenterade Socialdemokraterna och Moderaterna det inte alls så överraskande beslutet att fortsätta att styra Katrineholm. (S) och (M) är alltså fortfarande sant, även om Moderaterna vid det här laget borde vara tilltufsade av väljarna, som reducerade dem med en fjärdedel - de gick från åtta mandat till sex med (S) ökade med ett.

Arbetarkommunen sonderade terrängen för tänkbara majoriteter - Socialdemokraterna behövde bara två mandat till för att få till en majoritet - men det var liksom inte på riktigt.

Jag och Centerpartiet hörde till de partier som bjöds till Gröna kulle. Vi fick presentera vad vi ville ha igenom i en majoritet. Självklart tog jag och Sten Holmgren, kommunkretsens ordförande, upp bygget på Stortorget, som vi är motståndare till, bygget på Djulö gärde (Ericsbergsvägen), som vi inte heller vill se, samt satsningar på landsbygden, bredband och investeringar där. När detta var presenterat sades det inte så mycket mer. Vi skakade hand och avvek medan (S)-företrädarna begav sig ner mot kafferummet, för att se om där fanns något till kaffet...

Snacka om att bli bjuden till förhandlingarna med armbågen.

Jag är invald!

I går räknade länsstyrelsen färdigt personkryssen till kommunfullmäktige i Katrineholm. Mina personkryss räckte till att bli invald i båda valkretsarna, även om det naturligtvis är omöjligt att ta plats i båda. Ännu mer kryssad blev dock Anita Karlsson.

Jag tackar för förtroendet och ska förvalta det på bästa sätt, hoppas jag.

måndag 22 september 2014

Är jag invald?

Personkryssen räknas långsamt, åtminstone tycker jag som kandidat det, av länsstyrelsen. Klart står dock att varken kryss eller antalet valsedlar räckte till för min del för att kunna göra ett återtåg i Sveriges riksdag.

Men hur går det i valet till kommunfullmäktige i Katrineholm? I fredags var bara några få valdistrikt räknade, så det går inte att dra några tvärsäkra slutsatser. Men hur som - Centerpartiet kommer att ha fyra ledamöter i kommunfullmäktige och det är jag stolt över!

fredag 19 september 2014

Inte valrörelse längre

Det märks att valrörelsen är över. Lokaltidningens insändarsida handlar om gräsklippning på lördagar och om vad som kan hända om hunden äter slam.

Det är lite olika, som jag brukar säga.

torsdag 18 september 2014

Följer kryssräkningen

Dagen är mötesfri, i alla fall i gängse bemärkelse. I stället ägnar jag mig åt "post val"-övningar samt att följa kryssräkningen. Det är inte så spännande som jag hade tänkt. Varför kryssar bara en fjärdedel av Centerpartiets väljare? Spelar det inte någon roll för dem vem som blir vald eller är vi helt misslyckade som personvalskampanjare?

Jag tyckte att jag jobbade hårt för att presentera vem jag är och vad jag vill göra, men sammantaget räckte det inte till något riksdagsmandat och inte till så många kryss att ordningen på listan borde ha varit annorlunda. Allt är ännu inte färdigräknat, vad jag kan se, men trenden är tydlig.

Kanske är väljarna mer kryssbenägna i kommunvalet?

onsdag 17 september 2014

Möteshösten på gång på riktigt

I dag väntar en diger mötesdag. Först iväg till Stockholm för sammanträde med Presstödsnämnden, därefter hem till Katrineholm igen för kvällens sammanträde med kyrkofullmäktige i Katrineholmsbygdens församling. Välkomna alla till Sandbäcksgården. Klockan 19 börjar sammanträdet.

Så visst, möteshösten är på gång på riktigt!

tisdag 16 september 2014

Tack alla C-väljare!

I går avvecklades vår valstuga på Stortorget och valaffischerna försvann förhoppningsvis på rätt sätt och på alla platser. Jag hann tydligen inte skriva några rader på bloggen om detta. Det var möjligen en följd av valdagsnattens alla siffror.

Jag vill nu, en dag sent, tacka alla väljare som har lagt sin röst på Centerpartiet. Jag vill också tacka alla som har bidragit med glada tillrop, energi och praktisk hjälp på olika sätt. Jag vill tacka partivännerna, som har gett mig frukt (!) och ordentligt stöd med olika uppgifter.

Utan allas insatser hade valresultatet sett annorlunda ut. I Katrineholms kommun ökade vårt väljarstöd, även om det inte tycks ha givit oss några nya mandat.

Så nu är det bara att samla ihop härarna och fortsätta arbetet för att genomföra Centerpartiets idéer.

söndag 14 september 2014

Val, val, strålande val...

Varför finns det inga stora stycken skrivna om Val? Eller är det bara jag som inte vet? Valkyrian av Wagner? Hm.

I dag är det dock final på årets valrörelse, även om det kanske ändå var gårdagen som stod för de sista valkampanjinsatserna, där valstugan skulle tömmas på material. Vi lyckades ganska väl, får vi nog säga.

Valdagen är väljarnas, påpekade alltid Gunnar Andersson, salig i åminnelse. Så i dag har vi i Centerpartiet försett vallokalerna i Katrineholm med omnejd med valsedlar och haft valstugan på torget lite lagom öppen, så att kringströvande personer kunnat se att vi fortfarande finns och är glada. Några personliga, rådgivande samtal blev det också. Men mestadels har vi låtit dagen vara väljarnas.

Nu väntar vi på valvakan!

lördag 13 september 2014

Inte bra med sänkt hastighet?

Nej, det är tydligen inte bra att få igenom det som man arbetar för. I dagens nummer av Katrineholms-Kuriren publiceras två insändare som tar upp mitt engagemang i Stora Malms Centerkvinnor för att se till att det blir en begränsning av hastigheten vid Ändebolskrysset.

Förargelsen är stor över att inga andra som arbetat för detta omnämns i artikeln. Att insändaren publiceras idag känns lite orättvist, eftersom personerna som undertecknat dem rimligen borde ha varit arga under hela veckan.

Nåväl. I sak så grundar sig insändarna på vad reportern skrev. Men vi, jag och Hjördis Stenberg från Centerkvinnorna i Stora Malm, erbjöd reportern att få kopiera hela svaret från länsstyrelsen. Vi pratade också om att byalaget varit engagerat i frågan och journalisten bekräftade detta genom att säga något i stil med att "byalag finns överallt".

Varken jag eller Centerkvinnorna kan ta ansvar för vad tidningen väljer att publicera. Vi kommer fortsätta att vara glada över att hastigheten sänks.

fredag 12 september 2014

Egen ekonomi ger frihet

För många är inte ekonomi något som är det första som de tänker på när de vaknar. För andra är det en orosfråga. För alla är ekonomin viktig, eftersom egen ekonomi ger frihet. Centerkvinnorna anser att den viktigaste jämställdhetsfrågan är ekonomisk självständighet – hela livet.

Vi Centerkvinnorna är liberala feminister. Vår feminism ger människor frihet i vardagen.

I dag har svenska kvinnor i genomsnitt 66% av svenska mäns pensioner. Det accepterar inte Centerkvinnorna. Kvinnors pensioner kan och ska bli bättre.

Därför driver vi politik för:

- Lika lön för likvärdigt arbete.

- Heltid ska vara normen - och deltid en möjlighet.

- Inför en jämställdhetsbonus på vab-dagar och modernisera föräldraförsäkringen genom att införa öppna barndagar som omfattar alla familjer i Sverige; kärn-, HBTQ-, ensamstående- eller bonus-familjer.

- Man måste kunna dela på pensionspoäng om man har gemensamma barn, om man väljer att dela olika på det betalda och obetalda arbetet för att skydda den part som utför mer obetalt arbete.

Vi vet att ekonomisk självständighet livet ut ger frihet hela livet!

Lika självklart är det att kvinnor ska få LOV att driva företag precis som män. Vi vill därför utveckla Lagen om Valfrihetssystem, och vi vill självklart värna RUT. Vi driver politik som gör skillnad i kvinnors vardag.

Så låt varje vardag bli lite mer feministisk. Välj parti och sätt krysset rätt!

C motionerar ofta

Katrineholms-Kuriren vänder och vrider på valet på olika sätt. I dag handlar det om hur mycket partierna motionerar. Centerpartiet ligger väl till, på en delad tredjeplats med 20 motioner under mandatperiodens fyra år. Och den är inte slut än! Centerpartiet är i alla meningar ett parti för företagsamma människor.

torsdag 11 september 2014

En grön och företagsam röst

Hoppas att du som följer min blogg också har fått min broschyr i din hand. Du vet säkert att jag kandiderar både till kommunvalet i Katrineholm och till riksdagen.



Om du inte har fått min broschyr, som jag exempelvis delade ut idag i Strängnäs, så är mitt budskap följande:

"Hej!

Jag är en grön och företagsam journalist med välputsade genusglasögon. Jag är uppväxt på ett litet jordbruk i Bohuslän, men jag har levet mer än halva mitt 52-åriga liv i Sörmland.

Uppväxten gav mig insikten att allas insatser behövs och är viktiga. Den lärde mig om miljö, om förutsättningarna för våra djur och vår natur och om arbete och företagande.

Ordbruk är som jordbruk - man måste ta hand om förutsättningarna och göra något bättre av dem. Det gäller även i politiken.

Det här vill jag arbeta för i riksdagen:

Östersjön - så att man kan äta fisk utan risk och bada utan sällskap med alger.

Alla företagsamma människor ska ges en chans. Bättre villkor för företag och människor med idéer.

Giftfri vardag. Jaga onödiga kemikalier.

Lika villkor mellan kvinnor och män."

Giftfri vardag

Skrev en liten insändare om giftfri vardag. Kanske hinner den bli publicerad. Om inte, så tar vi den här:

Gamla bildäck räknas inom däckbranschen som miljöfarligt avfall, som måste tas om hand. På många lekplatser är bildäck gungor för små barn. Det är därför det är så viktigt med en giftfri vardag.
Inger Fredriksson (C)

onsdag 10 september 2014

Vardag i valrörelsen



I morse körde vi på nytt igen. 05.45 var Centerpartiet på plats för att möta pendlarna vid tåget i Katrineholm och ge dem lite mer energi.

tisdag 9 september 2014

Som en upplysning bara

Ganska roligt att läsa lokaltidningen idag. Centerpartiet får ett högerkryss på sidan 3 med en insändare om kommunens förslag till ljusplan. Här följer den i sin helhet:

Ljuset ska spridas över hela kommunen

Centerpartiet ser hela Katrineholms kommun. Det är vi noga med att framhålla i alla sammanhang. Därför kan det inte vara någon stor överraskning att vi reserverade oss, när nämnderna fick möjlighet att yttra sig över kommunens ljusplan. Ljusplanen handlade om staden, inte om hur ljuset skall spridas över hela kommunen.

Planproducenterna lyssnade till en del till våra synpunkter och döpte om planen. Fast innehållet var i stort detsamma, vilket gjorde att en enig kommunstyrelse skickade tillbaka planen för omarbetning.

Allt politiskt arbete är inte så glamouröst och det är ibland många som vill ta åt sig äran av de beslut som slutligen fattas. I nämnderna stod vi ensamma bakom våra reservationer.

I kommunstyrelsen hade övriga partier ombestämt sig. Det behövde inte Centerpartiet göra. Vi ser hela Katrineholm hela tiden.

Sten Holmgren (C)
2:e vice ordförande Service- och tekniknämnden

Ann-Charlotte Olsson (C)
ledamot av Bildningsnämnden

Anita Karlsson (C)
ledamot av Vård- och omsorgsnämnden

Centerpartiet ökar

"Centerpartiet ökar med 1,9 procent" hör jag från radioapparaten. Väldigt goda nyheter, denna dag i valrörelsens slutspurt.

måndag 8 september 2014

Valrörelse med kvinnor och mat

Den förutsägbara delen av dagen innehåller kvinnor och mat. På förmiddagen ska jag träffa kvinnor som går en medborgarskapsutbildning med den Kvinnliga Medborgarskolan i Fogelstad som förebild. Min insats är att berätta om kvinnliga politikers vardag.

Från Katrineholm bär det därefter till Nyköping, där allas vår matminister Eskil Erlandsson (C) ska få valrörelsen att hetta till lite ytterligare.

Detta är vad jag vet om dagen just nu. Säkerligen kommer den att innehålla många, många trevliga möten.

C säger nej till skrytbygget

I dag är mitt insändarsvar infört i Katrineholms-Kuriren. Här följer det i sin helhet:

Roger Ekman skriver i insändaren 2/9 att politikerna inte säger ett pip om planerna på ett nytt hus på Stortorget. Det är inte helt sant. Centerpartiet har sagt nej till ett bygge i kommunstyrelsen, eftersom vi anser att det är människorna och aktiviteterna som gör ett torg attraktivt, inte skrytbyggen.

Detta har jag upprepat i K-K:s valduell, i debatter, annonser och i insändare. Det står också i vårt valprogram för Centerpartiet i Katrineholm.
Inger Fredriksson (C)

söndag 7 september 2014

Smaklig aptitresa



Dagen har gått i matens tecken. Iklädd valmundering har jag åkt runt tillsammans med Lotta Jonsson från Flen och besökt matföretagare som medverkar i årets Aptitrunda. Det blev en riktigt rolig resa som innehöll tomatprovning på Ändebols gårdsbutik, mazarinkaka från Ängby gårdsbutik och vilda smakprov på Båltsnäs gård.

lördag 6 september 2014

Världens modernaste landsbygd



Centerpartiet vill att Sverige ska ha världens modernaste landsbygd. Då krävs det bredare bredband, bra kommunikationer och god service, med affär, post och landsbygdsskolor bland annat.

Bilden är från Bälgviken och TGOJ-banan. Den infrastrukturen fungerar skapligt, även om man skulle kunna önska att det gick att åka vidare mot Nyköping och Oxelösund. Däremot är det sämre med mobiltäckning och bredbandstäckningen. Här har vi lite att bita i, för Centerpartiets del, så att mobilmöjligheterna blir lika goda över hela Sörmland.

Feministisk fredag - fast nu redan lördag...?



Ja, valrörelsen snurrar på mot upploppet. I går och i morse hann jag bara lägga in en del av det som har hänt den senaste tiden. Gårdagen innehöll valdebatt på högstadieskolan Kunskapsskolan följt av speeddating, alltså där eleverna ställer frågor till partiernas företrädare som sitter still. Eleverna flyttar sig hela tiden och det gäller att vara snabb i tanken.

Efter ett besök i Katrineholms-Kurirens valholk och en kort stund i valstugan, så bar det iväg per tåg till Eskilstuna, där ny valstuga väntade. Finalen på besöket var firandet av Feministisk fredag, där vi Centerkvinnor delade material och talade oss varma för RUT.

I dag har det varit ett nästan lika högt tempo med start i vår lokala valstuga, där en del väljare hade många frågetecken som de ville ha uträtade innan de kunde lägga sina röster. Direkt från Katrineholm bar det iväg till Strängnäs och stiftsfesten. Även här blev det en sväng till valstugan innan jag gick på det mycket intressanta klimatseminariet.

Det är lite skönt att växla tempo, så den avslutande gudstjänsten i domkyrkan fungerade perfekt för att samla tankarna på nytt igen.

Mycket C i tidningen

Dagens nummer av Katrineholms-Kuriren innehåller mycket läsvärt ur Centerpartistisk synvinkel. Redan på sidan tre återfinns C-Bertils första insändare och den handlar om planerna på bebyggelse på Djulö gärde. Informativt och bra av vår Bertil med efternamnet Carlsson. Han förklarar hur planerna stoppades inför förra valet och sannolikt efter detta val kommer att dyka upp igen.

På sidan fem återfinns Centerpartiets annons med Kjell Larsson som talar för kvalitet i välfärden.

På sidan sju skriver tidningen om Centerkvinnorna i Stora Malms kamp för att sänka hastigheten i Ändebolskrysset. Här berättar jag och Hjördis Stenberg om framgången, att hastigheten sänks från och med 1 oktober. Jätteroligt!

På sidan åtta kan den skarpögde se mig i bild (i rosa tröja) från debatten på Kunskapsskolan, där jag också citeras, att ungdomsarbetslösheten inte går att lösa med bara prat. Fortsättningen, som inte kom med, är att Centerpartiet varit pådrivande för att sänka arbetsgivaravgifterna för unga och för sänkningen av restaurangmomsen. Båda sakerna gör att fler unga kan få arbete. Resultat hellre än prat.

Sist, men inte minst, återkommer Bertil Carlsson med en insändare om Stortorget, där han förklarar Centerpartiets inställning.

Med andra ord, en god början på en bra dag i valrörelsens slutspurt.

Centerkvinnorna sänker hastigheten

Ja, rubriken är sann! Centerkvinnorna i Stora Malm har genom enträget arbete lyckats sänka hastigheten på väg 55/56 vid Ändebolskorset. Det har vi gjort genom att i flera skrivelser till Länsstyrelsen påpeka behovet av en hastighetssänkning. Vi får också gehör för förslaget att det ska bli stopplikt för dem som ska köra vidare vid korset vid Sågstugorna. Allt detta börjar gälla från 1 oktober.

Nu har vi inte varit helt ensamma i kampen för hastighetssänkningen, det har varit flera som har delat vår oro för trafikolyckor, bland annat Ändebols byalag.

Katrineholms-Kuriren skriver om vår kamp i en artikel i dagens tidning.

fredag 5 september 2014

Feministisk fredag

Hur orättvist får det bli? Behövs feminism? I dag firar vi feministisk fredag i Eskilstuna på Fristadstorget vid Centerpartiets valstuga. Tiden är 15.30 till 17.00. Hoppas att vi blir många Centerkvinnor där, som kan reda ut begreppen och peka ut de förslag som kan ge lika villkor för kvinnor och män, flickor och pojkar.

För liberal feminism ger frihet. Ekonomisk självständighet är den viktigaste jämställdhetsfrågan, att kunna leva på sin lön och senare på sin pension.

torsdag 4 september 2014

Duveholmsgymnasiet och Valla



Tredje och sista dagen med valbyrå på Duveholmsgymnasiet. I dag hade jag sällskap av Mattias Claesson.



Sedan väntade väljarna i Valla, där Bertil Carlsson parkerat husvagnen utanför Tempo. Kjell Larsson och Ann-Charlotte Olsson tillhörde truppen som mötte upp med valmaterial och kaffe. Uppskattat, trots värmen!

Någon vinst med V?

I dag är min lilla insändare införd i Katrineholms-Kuriren. Här följer den i sin helhet, om du inte redan har läst den i lokaltidningen?

Någon vinst med V?
Vänsterpartiet är, enligt artikeln i K-K 29/8 för ett vinstfritt Sverige. Är det då någon vinst med V alls? Ett vinstfritt Sverige borde betyda ren förlust, inga skatteintäkter och inga jobb.
För Centerpartiet är det tvärs om. Vi vet att fyra av fem nya jobb skapas av småföretag. Företag måste få lov att vara lönsamma, det vill säga att göra vinst. Det är små företag som gör ett samhälle större.
Inger Fredriksson (C)

Dahlström inviger allt!

I dagens Katrineholms-Kuriren är Göran Dahlström (S) med och tar första spadtaget tillsammans med landstingsstyrelsens ordförande Åsa Kullgren (s) till den nya ambulansstationen i Katrineholm.

Eftersom det är valtider är det inte konstigt att allt som kan göras görs, det blir spadtag och invigningar på löpande band. Men varför är det dubbelt (S)-kommando? I båda majoriteterna ingår andra partier? Här kunde Ewa Callhammar (FP) ha greppat spaden eller Lars Härnström (M). Är det ändå typ val?

För övrigt anser jag och Centerpartiet att den nya ambulansstationen skulle ha samordnats med den nya räddningstjänststationen som kommer att byggas inom en inte allt för avlägsen framtid.

Bilder från gårdagens aktivitet



Morgonen inleddes med utdelning på järnvägsstationen, där blev det inte några bilder tagna. Men på Duveholmsgymnasiet, där Centerpartiet har bokbord, fångade jag Ammar Alobaidi och Charles Shahreyar Motamedi, som båda kandiderar för Centerpartiet.



Därefter bar det av till Netto, där Centerpartiets husvagn fanns redo. Kjell Larsson, som inte kom med på bild, Claudia Grathwohl, Bertil Carlsson och jag presenterade vår politik. Samtliga finns att kryssa på listan till kommunfullmäktige.

onsdag 3 september 2014

Klimatfrågan angår alla

I dag publicerar Katrineholms-Kuriren min och Åsa Ingårdas artikel om klimatet. Eftersom det inte går att länka till texten, följer den här i sin helhet:

Ingen kan blunda för klimatfrågan.

När nu alla kyrkligt engagerade i Strängnäs stift samlas på lördag i Strängnäs för stiftsfest är temat naturligt nog Hållbar omtanke.

Det är en fin följd av det biskopsbrev som publicerades i våras.

Vi som är engagerade i Svenska kyrkan och som är riksdagskandidater för Centerpartiet i Sörmland uppskattar att kyrkan satt klimatet i fokus. Vi är glada över att fler vill föra frågan framåt.

Centerpartiets kamp för miljön har gamla rötter. Samspelet med naturen och respekten för livet har präglat vår rörelse under hela vår historia. Det är inget konstigt; många av våra medlemmar har levt nära naturen och har med egna ögon sett konsekvenserna av att kretsloppen bryts. Vi vill det motsatta, att naturens resurser ska brukas utan att förbrukas.

Centerpartiet var också pådrivande för att genomföra kretsloppstänkandet i Sverige efter FN-konferensen i Rio 1990. Det var därefter som producentansvaret infördes och principerna om att förorenaren betalar blev till lag. centerpartiet har heller inte varit sena med att få med Svenska kyrkan i arbetet för klimatet och en bättre miljö. Maud Olofsson tog exempelvis initiativ till 2-graderskampanjen, där Svenska kyrkan var en av organisationerna som stod bakom kampanjen att begränsa världens utsläpp av koldioxid inför klimatkonferensen i Köpenhamn.

Centerpartiets miljöministrar, nu med Lena Ek i spetsen, arbetar intensivt för att skapa allianser bland världens länder för att få ner uppvärmningen av vår jord.

Vi har gjort, vi gör och vi vill göra mer för klimatets skull och för de generationer som kommer efter oss. Vårt mål är att Sverige ska gå före och vara ledande inom klimatområdet.

Inom en generation ska Sverige ha ställt om och drivas av energi som är till 100 procent förnybar. Redan till 2030 ska alla fordon drivas utan fossila bränslen och vi vill ge fler möjligheter att producera och sälja el - redan i dag.

Svenska kyrkan kan, precis som Centerpartiet, bidra till att sluta fred med jorden. För vår del tänker vi fortsätta att skapa allianser på alla politiska nivåer för att begränsa utsläppen och vi kommer att fortsätta att på vår hemmaplan byta ut energisystemen till mer klimatsmarta.

Nu ser vi fram emot att biskoparna använder sitt inflytande till att påverka länsstyrelser och riksantikvarieämbetet så att det blir fler solceller på kyrktaken.

Centerfolk i valrörelse

Klockan kvart i sex var vi redo att möta resenärerna på järnvägsstationen i Katrineholm. Vi delade ut Centerpartiets valprogram i kortformat samt Mer. Alltihop hade strykande åtgång och nu väntar vi på utdelningen...

Extra roligt var det att höra att vi var det enda partiet som visat sig vid järnvägsstationen. "De andra sover", som en resenär sa.

Ja, sova, det får vi i så fall göra efter den 14 september. Nu är det valrörelse!

tisdag 2 september 2014

Med mer(a)...



Vad mer kan man begära? Vi är redo inför morgondagen!

Toppkandidater på Duveholmsgymnasiet



Extra roligt var det att Centerpartiet representerades av två toppkandidater från riksdagslistan, när Centerpartiet öppnade valfilial på Duveholmsgymnasiet. Hanna Björklund hade för övrigt själv varit elev på skolan, medan jag gick ut ekonomisk linje på Agnebergsskolan i Uddevalla. Ändå har vi en hel del gemensamt. Hannas mamma är från Uddevalla och vi är båda närodlade, med våra rötter stadigt i och på jorden. Klart kryssbara kandidater.

Denna dag... Duveholmsgymnasiet!

Tänker på farbror Melker i Saltkråkan och hans citat. Dagsprogrammet innehåller alltså filialbesök av Centerpartiets valstuga på Duveholmsgymnasiet i Katrineholm. Det ska bli roligt. Det var ju fyra år sen sist...

I Nyköping och Oxelösund



Valkampanjen går in mot slutspurten. I går hann jag besöka Nyköping och Oxelösund. På bilden har jag fångat centerpolitikerna Magdalena Jerlström, kandidat i landstingsvalet, och Eva Andersson och Kjell Arvidsson, som båda kandiderat till kommunvalet i Nyköping.

Efter Nyköping följde Magdalena Jerlström med mig till Oxelösund för nytt möte med de sörmländska väljarna. I Oxelösund hjälps Allianspartierna åt att hålla ställningarna. Men det blev väldigt många närodlade jackor på plats när vi kom. Trevligt! Tack Bo Höglandet, Siw Sjöholm Johansson och Desmond Johansson med flera.

måndag 1 september 2014

Mera stöd mot skrytbygget

Bland dagens insändare i lokaltidningen, som tidningen låser och jag därför inte kan länka till, hittar jag en insändare som är skriven av min granne, Rune Öhlin. Han ställer sig också bakom Centerpartiets krav att stoppa skrytbygget på torget och den onödiga omgörningen.

Vi kommer att fortsätta att hävda att det är människorna och aktiviteten som gör ett torg, inte nya hus.

I dag är det min tur...

... att bli utritad i tidningen, som det lär heta på sörmländska!

Katrineholms-Kuriren kör en serie med partiernas toppnamn och i dag är det min och Centerpartiets tur att ägnas en helsida. Du bläddrar fram till sidan 3, om du kan läsa papperstidningen. På nätet är texten låst.