tisdag 31 januari 2012

Leva livet jämställt

Igår ordnade Katrineholms kommun ett jämställdhetsseminarium med Gertrud Åström som inspiratör.

Vad man än tycker om jämställdhet, så är hon ytterst underhållande. Man kommer liksom inte undan från vad det betyder att leva livet jämställt.

Och så var det alldeles fantastiskt härligt att höra hennes dräpande replik om nutidens pojkar: "de ska inte sitta och skrumpna framför datorn".

Några datorer, läsplattor och dylikt fanns förstås bland åhörarna. Inte minst hos kommunchefen.

måndag 30 januari 2012

Årsmötessäsongen inledd

Fast det var ju inte riktigt sant. Gårdagskvällens årsmöte i Julita med Julita C och Centerkvinnor var inte säsongens första för min del, när jag tänker efter. Jag var ju i Kungsbacka på Centerkvinnoårsmöte för ungefär 14 dagar sedan.

Mötet igår var trevligt och innehöll allt som ett årsmöte ska göra. Det var förhandlingar, politik, nya uppslag, god förtäring och trevlig samvaro.

söndag 29 januari 2012

Historisk genomgång av EU och euron

Dagens Nyheter har i dag ett längre reportage om bakgrunden till EU och om hur euron kom till. Mycket intressant och lärorikt. Hittar tyvärr inte rätta länkarna, vilket kan bero på okunskap, blindhet eller, att de ännu inte är utlagda på nätet.

lördag 28 januari 2012

Tusen tack alla som stämde in i hyllningskören!

Det blev verkligen en fin dag, som jag nu håller på att smälta...

Inga bilder kan jag visa (än?), men lägenheten är fylld med blommor.

Jag fick till och med en gardenia som jag hade önskat mig, utan att tala om det för någon mer än för blomsterhandlaren, många orkidéer och tulpanbuketter av den vackraste sort.

Nu ska jag njuuuuuta!

Denna dag, vilket liv!

Det känns helt rätt att citera Farbror Melker i Saltkråkan, eftersom Astrid Lindgren saknas oss alla sedan tio år tillbaka.

Hur just denna dag blir, återstår att se.

Blommor kanske?
Sång? Men troligen inte allsång?

Tårta?

Inte sushi.

Men antagligen väldigt mycket annat!

fredag 27 januari 2012

Katrineholms kockar i SM

Nyss är Kock-SM avgjort för i år, men det finns fler Kock-SM kvar. Gymnasie-SM avgörs i 23-24 mars och där deltar två lag från Lindengymnasiet i Katrineholm.

Jätteskojigt tycker jag.

torsdag 26 januari 2012

(S)vetsar ihop rörelsen?

Kanske är Stefan Löfven rätt man för att svetsa ihop Socialdemokraterna till ett sammanhållet parti igen.

Vem vet?

De flesta trodde nog att Socialdemokraterna skulle gå igenom hela riksdagsgruppen innan de började söka utanför.

Men de minnesgoda minns att jag redan i lördags vid frukosten talade för ett kollektivt ledarskap och att Wanja Lundby-Wedin kunde vara ledig fram i vårdagar. En metallman från kollektivet stämmer väl ganska väl in i min gissistik.

IT-behov bara för en del

IT-teknik och sociala medier är bra ibland inom Katrineholms kommun. I dag har majoriteten i Katrineholm, socialdemokrater och moderater, möjlighet att stötta en motion från Centerpartiet, där jag och Anita Karlsson önskar att gästdatorer ska införas på kommunens äldreboenden. Detta för att ge möjligheter för de boende att hålla sig uppdaterade och kunna sköta dagliga ärenden.

Motionen föreslås avvisas av vård- och omsorgsnämnden och Katrineholms-Kuriren tar upp motionen i en artikel i dagens tidning.

Inga krav på (S)-ledare?

I ett TT-telegram, som publiceras på TT:s inrikessida, den som går i väldigt många tidningar i landsorten, förklarar riksdagsledamot Sven-Erik Österberg (S) sin inställning till nästa partiledare.

"Vi behöver en samlande kraft för partiet och då kan man inte börja med att ställa upp en massa kriterier. Då riskerar man att inte hitta någon alls."

Hoppsan? Kan vem som helst duga? Eller bara någon som börjar på Ö...?

onsdag 25 januari 2012

På sparktur i Julita

Iförd den nya Inger-mössan à la Annie gjorde jag en sparktur i Julita.

Det finns vissa fördelar med att fira och fylla år vintertid. Det är inte alla födelsedagsbarn som kan åka spark på sin födelsedag!

Grönt i matlådan

I dag ska kommunstyrelsen i Katrineholm fatta beslut om min och Anita Karlssons motion om frukt och grönt i matlådan till äldre som får maten hemsänd. Katrineholms-Kuriren skriver om vår c-motion i dagens tidning.

tisdag 24 januari 2012

Bra te' ha?

Den doftar godare än den ser ut, denna chokladnötkaka.

Det är så långt jag har kommit i mina baktankar inför morgondagen.

"Utritad i tidningen igen"

I dag är jag utritad i tidningen igen, som det lär heta på sörmländska. Den här gången är jag med på familjesidan i Katrineholms-Kuriren, eftersom det snart har gått 50 år sedan jag föddes.

Men än är jag bara 49!

Ett parti måste ha stadgar som fungerar

Media fylls av Håkan Juholts avgång och Socialdemokraternas arbete med att tillsätta hans efterträdare.

Att "hela havet stormar" nu har utbrutit i rörelsen beror på att partiets stadgar inte förutser onaturlig avgång från partiledarskapet. Stadgar måste fungera alla gånger, alltså vid oväntade tillfällen.

Det finns klara fördelar att arbeta med en ordförande och med en eller flera vice ordförande. Då är det solklart vem som träder in tills en stämma eller kongress kan ordnas. Då behöver inte ett parti vara ledarlöst om förutsättningarna förändras.

(Hela havet stormar är en lek där man har ett antal stolar utställda, en färre än deltagarna. Deltagarna går runt stolarna till musik. När musiken tystnar ska deltagarna roffa åt sig en stol. Den som inte lyckas sätta sig får inte vara med i leken längre. Nästa stol tas bort och så fortsätter leken tills det bara finns en, sittande, kvar.)

måndag 23 januari 2012

Stämplas: "Ingår ej i kommunplanen"

Vid måndagskvällens kommunfullmäktigesammanträde i Katrineholm gjordes det väldigt tydligt, när Göran Dahlström (S) förklarade att inga förslag som inte finns med i kommunplanen kunde godkännas.

Så nu kan alla stämpelfabrikanter göra sig beredda. En beställning kommer snart med texten "Ingår ej i kommunplanen".

söndag 22 januari 2012

Hägglund i skymundan för Juholt

I dag upptas medias intresse av Håkan Juholts avgång. Det gör att Kristdemokraternas eventuella ledarbyte hamnar helt i skymundan. Bra eller dåligt?

Dagens Nyheter har dock förberett sig och har en djupare artikel i söndagsbilagan om Hägglund-Odell-striden, som ska avgöras på lördag.

Ingen kommer att vinna på striden. Ändå hoppas jag att Göran Hägglund går segrande ur partiledarkampen. Det kan nämligen aldrig vara bra för en "ny" ledare (Odell) att inleda en karriär med att kuppa sig fram.

Det är lätt att starta ett krig, men svårt att vinna en fred.

lördag 21 januari 2012

Viktigt våga ifrågasätta satsningar

I torsdags var jag i Kungsbacka på besök och gjorde följande uttalande i ett pressmeddelande:

- Får pojkar och flickor samma möjligheter att kunna förverkliga sig själva och sina drömmar? För oss Centerkvinnor är det viktigt att våga ifrågasätta och påverka satsningar, så att inte någon grupp glöms bort, säger Inger Fredriksson, ledamot av Centerkvinnornas förbundsstyrelse.

Inger Fredriksson besökte Kungsbacka kommun och dess fritidskontor för att se hur kommunen arbetar med jämställd fritidsgårdsverksamhet, för att senare under kvällen medverka vid Kungsbacka Centerkvinnors årsmöte. Centerkvinnorna, som är Sveriges största politiska kvinnoförbund, har ett tydligt jämställdhetsfokus i sitt arbete.

- Centerkvinnornas mål är ett samhälle där kvinnor och män, flickor och pojkar har samma grundförutsättningar att förverkliga sig själva och sina drömmar. Jämställdhet är en förutsättning för en rättvis fördelning av resurser i samhället. Våra värderingar bär vi med oss genom livet. Det är därför väldigt viktigt att också fritidsaktiviteterna är jämställda och resurserna rättvist fördelade, säger Inger Fredriksson.

- Vi behöver alltid använda välputsade genusglasögon. Nyligen uppmärksammades en innebandytränares kvinnoförnedrande språkbruk, när han skulle förklara speltaktiken. Sådant ska aldrig accepteras. Idrottsrörelsen har ett stort ansvar för jämställdheten. Vi politiker ska skapa förutsättningarna, men vi kan inte klara allt.

- Centerkvinnorna anser att vi måste fråga oss själva vad vi är beredda att förändra i vårt liv för att samhället ska bli mer jämställt. Det är mycket som vi kan påverka i vår vardag varje dag. En viktig uppgift är att våga ifrågasätta satsningar om de verkligen bidrar till ett jämställt samhälle. Här har Centerkvinnorna en fortsatt viktig uppgift, säger Inger Fredriksson.

Juholt vänder blad

Jag har varit lite på turné i landet och inte befunnit mig vid någon riktigt bloggvänlig uppkoppling. Mitt senaste inlägg handlade dock om Håkan Juholt, så det här inlägget får väl följa upp det.

Nu har han sagt punkt och vänt blad genom sin avgång.

Med dagens medialogik var det det enda som Håkan Juholt kunde göra, om han inte allvarligt ville skada det Socialdemokratiska partiet.

Nu kommer en tid av nya spekulationer att ta vid för att finna efterträdaren.

Några centerstrateger har redan sett vilket ledarskap som kommer att väljas. Det blir ett kollektivt ledarskap, med en ledare sprungen ur fackföreningsrörelsen. Vanja blir ju ledig lite senare här i vår, eller kanske någon annan som inte kan bli ny LO-ordförande? En brist kan förstås vara att inte sitta i riksdagen, men det går ju att fixa genom det kollektiva ledarskapets dubbla budbärare.

Läs gärna också vad Staffan Danielsson skriver om Håkan Juholts framtid. Det är inte så snällt att föreslå Juholt som landshövding i den stund som en utredning pågår om att reducera antalet länsstyrelser...

torsdag 19 januari 2012

Juholt dominerar referaten

Socialdemokraternas ledare Håkan Juholt dominerar referaten efter gårdagens partiledardebatt i riksdagen. Han gör det inte för det han säger, utan för hur han säger det och vad han har gjort, inte gjort eller borde ha gjort.

Det är inte någon bra publicitet, även om Bert Karlsson brukar hävda att all publicitet är bra publicitet.

Frågan är hur länge Socialdemokraterna står ut med låga opinionssiffror och en partiledare som gång efter annan trampar i klaveret. Missljuden borde var öronbedövande.

onsdag 18 januari 2012

Nu med Inger-mössa à la Annie

Här skulle det ha varit en bild. Men det får du tänka dig. Bilden skulle föreställa Inger i egen Annie-mössa.

Centerkvinnorna i Stora Malm är så rara. De inbjuder till styrelessammanträde inför årsmötet och så... går vi på lokal! Precis som om vi hade fått igenom en att-sats i kommunfullmäktige i Katrineholm!

Jag får paket (två stycken) samt sånghäfte med väldiktade julsånger...
Och blommor!

Så det kan bli!

Nej, nej, nej för Floda friskola

Byggnadsnämnden i Katrineholm med dess ordförande Erik Liljencrantz (M) i spetsen fortsätter att sätta käppar i hjulet för Flodabygdens friskoleförenings etablering av ett högstadium i centrala Katrineholm.

Nu blev det nej i byggnadsnämnden för en etablering inom Lövåsen, vilket Katrineholms-Kuriren skriver om.

Centerpartiet tillhörde de partier som ville gå emot majoritetens beslut och godkänna bygglovet.

Det är andra gången som friskoleföreningen får nej och frågan är större än det enskilda nejet. Nu ser det ut som om den styrande majoriteten, Socialdemokraterna och Moderaterna, har hittat en metod att stoppa friskoleetableringar i praktiken.

Friskolorna måste hitta lokaler att vara i för att kunna starta. Dagens detaljplaner tillåter endast skolverksamhet på de platser där det redan i dag är skolor. Alltså kommer det att bli nej till alla skolor som vill etablera sig i Katrineholm. Fiffigt, eller hur?

Ja, man baxnar.

tisdag 17 januari 2012

Inga ändrade planer för Stora Djulö

Nej, det gick inte att flytta majoriteten en millimeter, när det gäller den fördjupade Översiktsplanen för Stora Djulö i Katrineholm.

Kommunfullmäktiges socialmoderater röstade ja till planen utan att flytta ett kommatecken.

I mitt försvarstal för att bevara åkermarken på Djulö gärde och stoppa byggandet på naturområdet öster om Furuliden framhöll jag följande:

"I valrörelsen 2010 höll byggandet av bostäder på Djulö gärde och i det populära, natursköna strövområdet mellan Furuliden och Skogskyrkogården på att bli en avgörande valfråga. Hela Djulöområdet ligger många Katrineholmare varmt om hjärtat. Inte minst är Djulörondan populär, där man kan följa naturens skiftningar och det vackra, böljande jordbrukslandskapet. Det fanns personer då som var beredda att krama träd för att protestera och förhindra att naturskogen vid foten av Åsen bebyggdes.

Från Centerpartiets sida har det inte rått någon tvekan om var vi stod och var vi står i frågan om bebyggelen. Vi lämnade in våra synpunkter på det olämpliga i att bebygga Djulö gärde och naturområdet intill under utställningstiden i augusti 2010. Vi tog i vårt svar upp vikten av att bevara det stadsnära jordbrukslandskapet, som för många Katrineholmare är en viktig grön lunga. Vi pekade dessutom på troliga fornlämningar i området och, framförallt på de radonrisker som beskrivs i planen vid bebyggelse på den föreslagna platsen. Radonriskerna avfärdas i det förslag som kommunfullmäktige nu ska ta beslut om med att ”de går att åtgärda i byggskedet”.

Vi har följt upp synpunkterna vid byggnadsnämndens sammanträde och vid kommunstyrelsens sammanträde föreslog vi att planen skulle arbetas om, så att bostadsbebyggelsen på Djulö gärde öster om Furuliden utgår.

Det yrkandet står vi fast vid, och kan lägga det skriftligt på nytt, om så krävs.

Centerpartiet står fast vid att det är olämpligt att bygga bostäder där, både för att det förstör det natursköna skogspartiet och för att det framtida jordbruket på Stora Djulö äventyras. Dessutom skulle ett fastställande av planen, som den ser ut i dag, ytterligare späda på politikerföraktet, när väljarna ser att politiska företrädare av vissa partier har två sorters politik – en före valet, för att vinna väljare, och en efter. Dubbelmoral är inte dubbelt så bra.

Lyssna därför till opinionen och skicka tillbaks planen för omarbetning, enligt Centerpartiets förslag.

Det finns andra platser att bygga på."

måndag 16 januari 2012

"Julfest, julfest hela da'n"


Nej, det var väl inte riktigt som rubriken; "Julfest, julfest hela da'n", men väl halva lördagen. Det dansades ordentligt i SAIK-lokalen i Strångnsjö, när Centerkvinnorna i Stora Malm ordnade den traditionella julfesten. Peder Larsson spelade som vanligt och ett 40-tal barn och lika många vuxna dansade eller nöjde sig med att titta på. Efter fika, lotterier, fiskdamm och ännu mera dans kom som vanligt tomten med säcken full med påsar.

söndag 15 januari 2012

Vas-så-god!

Är det en vas? Nja, det kan man ju tro, men det är en designad tekanna utan träningsoverall. Premiärbryggningen blev helt godtagbar, även om jag insåg att glas blir varmare än man kan tro och att det säkert är därför som glasbehållaren har en träningsoverall.

Steg två i tetestet blir rengöringen. Det måste vara lätt att göra rent, om denna fina vasliknande konstruktion ska få ersätta den gamla tekannan.

Plöjer handlingar och skriver

Fastän jag har kört traktor, så har jag aldrig plöjt. Att plöja är svårt, eftersom det måste bli väl gjort, det ska vara raka fåror och ingen stubb eller vall får sticka upp. Det syns väldigt väl om jobbet är väl gjort och jag har hört om kvinnor som fått plöja gärden som ligger långt från allmänna vägar. Det är status i att plöja väl.

Nu tog mina tankar vägen i en annan fåra. Jag skulle skriva om att jag trots att jag aldrig har plöjt, nu plöjer handlingar och skriver. Det går inte alldeles spikrakt det heller, men målet är i alla fall morgondagens kommunfullmäktigesammanträde i Katrineholm.

Det finns mycket smått och gott på programmet, så jag tror att idrottsälskarna får se Idrottsgalan i repris. Fyra motioner tål att diskuteras. Dessutom ska vi tala om regionfrågan och om den fördjupade Översiktsplanen för Stora Djulö. Samt om några små frågor till. Nog torde det kunna räcka till klockan 23?

lördag 14 januari 2012

Filmer som man blir glad av

Lite nostalgi kan man unna sig ibland. Så jag började med att lyssna till "Abel i Klôvva" och fastnade sedan för Galenskaparnas mästerverk "Flytta inte in till Tjörn". En av frågorna i sången är; finns det björn på Tjörn?

För det är minsann inte så lätt att rimma på Tjörn, fabrikörn går bra och några rim till.

Jag tror jag ska lyssna till Sill också

Alla goda ting är tre

Ja, det sägs ju att alla goda ting är tre. Men för min del får det gärna vara fler! För annars har jag uppnått kvoten för dagen genom att dels inhösta beröm i Katrineholms-Kuriren i ett debattinlägg, dels i trapphuset från en besökare till grannen samt via telefonsamtal angående Djulö-artikeln.

Av detta lär man sig att alla mår bra av beröm.

fredag 13 januari 2012

Tre rulltårtor senare

Min moster brukade använda uttrycket "rulltårtsraseri". Det är inte så tokigt, för att beskriva hur det är när man bakar rulltårtor på löpande band.

Nu är det tre rulltårtor senare och en bra bit närmare morgondagens julfest i SAIK-lokalen i Strångsjö.

Rör inte Djulö gärde

I dag har vi i Centerpartigruppen i Katrineholm ett debattinlägg infört i Katrineholms-Kuriren om den fördjupade översiktsplanen för Stora Djulö. Vi vill stoppa bebyggelsen på Djulö gärde och strövområdet intill Furuliden.

Vi befarar att detta bara är början till att det öppna landskapet byggs bort.

Att fråga eller inte få fråga...

Ja, det är frågan; får man fråga eller inte?

På måndag kväll träffas kommunfullmäktige i Katrineholm för att sammanträda. Dagen efter träffas byggnadsnämnden för att besluta om ett bygglov, som berör Flodabygdens friskola. Stadsarkitektkontoret föreslår att att bygglovet inte ska beviljas.

Frågan är alltså högaktuell. Kommunfullmäktige är nu på måndag.

Både mina gruppledarkolleger Ewa Callhammar (FP) och Gudrun Lindvall (MP) har ställt frågor om hanteringen. Frågor, som enligt en artikel i Katrineholms-Kuriren i dag, kanske inte kommer att få ställas på måndag kväll.

Enligt kommunallagen får ledamöter ställa frågor om aktuella ärenden. Frågan om bygglovet är ju synnerligen aktuellt. Efter beslutet är ju inte frågan lika aktuell.

Det måste vara en mycket hård tolkning om frågorna ska falla på detta.

torsdag 12 januari 2012

Jag har varit hemlös

I veckan hade Dagens Nyheter i sin stockholmsdel ett intressant reportage om hemlöshet. I en faktaruta förklarades vad som krävdes för att räknas som hemlös. Man behövde inte nödvändigtvis vara en uteliggare för att räknas in. Även den som var inneboende hos någon, dock inte föräldrar, var hemlös.

Oj, tänkte jag, det betyder att jag också har varit hemlös. Jag var en tid inneboende hos min bror och hans sambo. Inte kände jag mig direkt hemlös, fastän det självklart var skönt att komma fram i studentbostadskön och få ett eget studentrum.

Nu har jag väl också "bjudit tillbaka" och hjälpt någon som på samma sätt har varit hemlös genom att få sova på min soffa under en veckas tid. Tackblomman, monstrean, lever än efter mer än 20 år!

Fast om jag ska vara riktigt ärlig, så tycker jag inte att tillfälliga inneboende ska räknas som hemlösa. De är liksom mer mellan bostäder än utan tak för dagen. Eller rättare sagt, utan tak för natten.

Annie invigde regionkontor

I går invigde Annie Lööf Centerpartiets första regionkontor i Västerås. Det är en storsatsning, där Centerpartiet för ut sin riksorganisation i landet.
Det ska bli spännande att vara med i fortsättningen med att gör Sveriges öppnaste parti ännu öppnare.

onsdag 11 januari 2012

Julfest på gång

På fredag är det Knut, den dag då Julen ska dansas ut. Centerkvinnorna i Stora Malm ordnar sedan många år tillbaka julfest i anslutning till Knutdagen. I år sker julfesten på lördag, den 14 januari klockan 13.30. Platsen är SAIK-lokalen i Strångsjö, dit alla danssugna barn och vuxna välkomnas. Fiskdamm, lotterier, dans kring granen och förstå tomtebesök utlovas!

tisdag 10 januari 2012

Åter i riksdagen!

Många som jag möter i Katrineholm frågar förvånat, är inte du i Stockholm?

Det är ju smickrande att de tror att jag är riksdagsledamot fortfarande, trots att Roger Tiefensee gått in som ordinarie igen och gjorde så redan i december.

Nu kan jag dock lugna dem som ängslas; jag var i riksdagen i dag. Dock inte som ledamot, även om jag träffade såväl Emil Källström (C) och Marie Wickberg (C), båda riksdagsledamöter. Jag hade andra uträkningar, som förhoppningsvis kan leda till riktigt trevliga resultat och fler besök i den kungliga huvudstaden.

måndag 9 januari 2012

Moral eller omoral?

Kristdemokraterna skakades i julhelgerna (ja, nu kanske jag tog i något) av att Göran Hägglunds närmaste man och stabschef Henrik Ehrenberg hade ägnat sig åt att anonymt kommentera Hägglundkritikernas blogginlägg.

Att partier har "gerillor" som kommenterar allt och alla är inte ovanligt. Det ovanliga den här gången var vem det var som gjorde det. Ehrenberg har dock både bett om ursäkt samt fått lämna sin post.

Nu skrivs nästa kapitel. Hur kom det sig att Ehrenberg blev påkommen?

Jo, ytterligare en partibroder (?) tipsade bloggarna om att kolla upp från vilken IP-adress inläggen var sända från och se, då var inte inläggen så svåra att spåra!

Men är det lämpligt att göra så? Är det moraliskt eller omoraliskt att efterforska en anonym källa?

Ingvar Svensson, kristdemokrat, före detta riksdagsledamot, före detta ledamot av Konstitutionsutskottet, före detta grundlagsutredare och före detta partisekreterare samt ledamot i Yttrandefrihetskommittén, ger sig in i den interna diskussionen och ifrågasätter just det lämpliga i att jaga IP-adresser.

Frågan är onekligen pikant. Den pekar på att allt som är möjligt att göra, faktiskt inte alltid ska göras. Skillnaden måste avgöras av det egna omdömet.

söndag 8 januari 2012

Iwars deckarvisdom

Iwars är en skojig blogg som jag hittar till någon gång i halvåret. (Jo, det borde vara oftare, han skriver vist och klokt.)

Författaren bakom Iwars är Iwar Arnstad, en tid på världen kollega till mig. Sedan många år bor han i Norge.

Bland många inlägg fastnade jag för hans fullkomliga sågning av deckare och kokböcker. Läs och begrunda!

Tillgänglighet och otillgänglighet

Katrineholms-Kuriren tar i gårdagens tidning upp några av de problem som synskadade har att ta sig fram i Katrineholms centrum. Det handlar om konstverken som ska förhindra att bilar löper amok på gågatan och så är det trapporna utanför Hennes och Mauritz samt Lindex.

Vad var det jag sa, vill jag säga. Trapporna utanför modeaffärerna borde aldrig ha fått komma till. Jag har bloggat om det tidigare och ställde frågor till byggnadsnämndens ordförande Marie-Louise Karlsson om ombyggnaden som inte fick ställas...

För övrigt förstår jag fortfarande inte varför lösningen med ingång från gatan blev två trappor. Trappor är ju inte särskilt tillgängliga, även om man kan ta sig in i butikerna från "insidan". Att sedan utforma trapporna som man har gjort är, som en engelsklärare uttryckte det på sin tid, "huvudet under armen och utan arm".

Heja blågult!

Nyss var min tillvaro rosa. Nu hejar jag på blågult!

Det är inte småkronorna jag tänker på, även om de är väl värda att firas, utan om de små alster som kommer ut ur min skrivare för tillfället.

Den rosa tillvaron berodde på en läckande tonpatron i min laserskrivare. Jag hann precis byta den och glädjas åt de helt normala kopiorna som rasslade ut ur skrivaren innan den blå började göra sig påmind. Och nu har den fått sällskap av gult! Det är i och för sig ganska snyggt, lite batikartat, men jag tror inte att det ökar tilltron till innehållet. Det är säkert bara att bita i det sura äpplet och göra en återinvestering.

fredag 6 januari 2012

Boxvin borde vara dyrare

TV-profilen Sverker Olofsson tar strid mot tre stora faror föör folkhälsan; spriten, sockerkonsumtionen och ekonomiskt slöseri. I det första programmet diskuterades alkoholens skadliga effekter. Svenskarna bor i spritbältet, men har dessutom tagit till sig vinländernas dryckesvanor. Också. Ett skäl till det ökade vindrickandet är vinboxarna. De gör det otydligt hur mycket som konsumeras. Dessutom är boxvinet billigare än motsvarande vin i flaska. Det är ologiskt ur folkhälsoperspektiv och borde förändras. Boxvin borde vara dyrare än idag.

söndag 1 januari 2012

God fortsättning!

Ett nytt år är som ett blankt papper. Vad ska hända? Hur blir fortsättningen på berättelsen? Är det färdigtänkt? Hur mycket går att påverka? Åtskilligt, skulle jag tro. Nu är det bara att hoppa på tåget och resa med. GOD FORTSÄTTNING!